Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame uitdaging in het hedendaagse voedselsysteem, hier is je kans!
De stedelijke gebieden van Europa staan voor grote uitdagingen met betrekking tot de beschikbaarheid en consumptie van gezond, betaalbaar, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel. Dergelijke uitdagingen komen samen in lokale voedselomgevingen, maar worden vaak verwaarloosd door de planners van de openbare ruimte.
Transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten
Op 29 september 2022 organiseert Voedsel Verbindt het netwerkevent over de Proteïn Shift in ons Voedsellandschap. Dé transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitconsumptie.
Nu komt zo’n 7% van de voedingsmiddelen uit de regio. In 2030 moet 25% uit de regio komen. “Gelukkig vragen steeds meer consumenten om lokale producten.”
Voedsel Verbindt heeft als doel om een regionaal voedselsysteem in te richten in Flevoland en Noord-Holland.
Provincies Noord-Holland en Flevoland ondertekenen Greendeal Eiwitrijke gewassen.
56 organisaties zetten vandaag hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen. Ook de provincies Flevoland en Noord-Holland hebben deze ‘Bean Deal’ ondertekend.
600 BSO’s zetten in op gezond eten tijdens de zomervakantie
De sociale onderneming Spoony organiseert deze zomer op 600 BSO’s de Gezonde Smikkelweken. Zo’n 50.000 kinderen gaan tijdens de zomervakantie op de buitenschoolse opvang zelf gezond koken en leren over
gezonde en duurzame voeding.
Data Value Center Agri & Food Korte Keten van start
Het Data Value Center Agri & Food korte keten (DVC) wordt gerealiseerd.
Op dit moment ontbreken, voor bedrijven in de korte voedselketen, de digitale omgeving, de instrumenten en de skills om goed data te kunnen verzamelen, te delen en te valoriseren. Daardoor worden kansen op groei en ontwikkeling gemist. Het gaat dan om beter inzicht in vraag en aanbod, betere afstemming tussen vraag en aanbod en slim gebruik van data en digitalisering bij het vermarkten. Hierdoor laten deze bedrijven grote kansen liggen.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COV/D-19-pandemie.