Actueel

29 augustus 2022

Transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten

Op 29 september 2022 organiseert Voedsel Verbindt het netwerkevent over de Proteïn Shift in ons Voedsellandschap. Dé transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitconsumptie.
Lees meer
21 juli 2022

Kwart voedsel uit eigen regio is haalbaar

Nu komt zo’n 7% van de voedingsmiddelen uit de regio. In 2030 moet 25% uit de regio komen. “Gelukkig vragen steeds meer consumenten om lokale producten.” Voedsel Verbindt heeft als doel om een regionaal voedselsysteem in te richten in Flevoland en Noord-Holland.
Lees meer
18 juli 2022

Provincies Noord-Holland en Flevoland ondertekenen Greendeal Eiwitrijke gewassen.

56 organisaties zetten vandaag hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen. Ook de provincies Flevoland en Noord-Holland hebben deze ‘Bean Deal’ ondertekend.
Lees meer
14 juli 2022

600 BSO’s zetten in op gezond eten tijdens de zomervakantie

De sociale onderneming Spoony organiseert deze zomer op 600 BSO’s de Gezonde Smikkelweken. Zo’n 50.000 kinderen gaan tijdens de zomervakantie op de buitenschoolse opvang zelf gezond koken en leren over gezonde en duurzame voeding.
Lees meer