Greendish en Voedsel Verbindt gaan samenwerking aan
Greendish en Voedsel Verbindt gaan elkaar versterken ten behoeve van het verduurzamen van het voedsel systeem waarbij gezond, lekker en dichtbij centraal staan.
Maak kans op € 15.000,- om daarmee jouw project verder tot uitvoering te brengen. Waarom deze challenge? Wij roepen korte keten initiatiefnemers op om hun project met het voedselnetwerk van Voedsel Verbindt te delen. Voedsel Verbindt heeft in 2030 als doel gesteld om 25% eten uit de regio (Noord-Holland of Noord-Holland & Flevoland samen) te realiseren. Om initiatieven die hieraan bijdragen te kunnen versnellen is deze Challenge uitgeschreven. De meest impactvolle initiatieven worden in de uitvoeringsagenda van Voedsel Verbindt opgenomen. Klik hier voor meer informatie of om je direct in te schrijven.
Coalitieakkoord gaat voor het verduurzamen van de voedselketen
'Samen met ketenpartijen en de Autoriteit Consument en Markt maakt de overheid bindende afspraken om de positie van de boer in de keten te versterken.'
Zo begint het nieuwe regeerakkoord van de nieuwe coalitie. Centrale thema's daarin zijn het verduurzamen en verkorten van de voedselketen en werken aan transparantie in deze keten.
De gast verwennen met regionale producten op zijn bord en kosten besparen op je bedrijfsvoering. Krijg inzicht in hoe je dat doet met de circulaire horecascan. Meer circulaire prikkels in je horecabedrijf brengen is een recept voor succes. Het staat uitgebreid op het menu van deze inspiratiesessie. En, de provincie stelt maar liefst 25 scans (gratis) beschikbaar. Lees snel verder.
Leerzame sessie over Leren van eigen data.
Op 16 september organiseerde Voedsel Verbindt het netwerkevent Leren van eigen data in het Food Forum op de Floriade in Almere.. Ondernemers in de voedselketen produceren niet alleen voedsel maar ook data, vaak zonder dat zij dit zelf weten. We kunnen veel leren van die data, maar hoe? Commissaris van de Koning Leen, Verbeek, wetenschapper Ernst van de Ende, beleidsbepaler Krijn Poppe en agrariër Jacob van de Borne gaven alle vier hun visie op de digitalisering van de voedselproductie.
Klik hier om het event terug te kijken.