Hoe eet de stad? Voedsel Verbindt doet mee met Europees onderzoek
De stedelijke gebieden van Europa staan voor grote uitdagingen met betrekking tot de beschikbaarheid en consumptie van gezond, betaalbaar, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel. Voedsel Verbindt vertegenwoordigt samen met de gemeente Amsterdam en de FoodCouncil MRA de metropoolregio in dit Europese onderzoek van VU Amsterdam.
Op donderdag 9 juni organiseert Voedsel Verbindt het netwerkevent over onze circulaire voedseleconomie.
Ontmoet jouw collega’s binnen het voedselsysteem en ga de verbinding aan.
Vanmiddag drie winnaars bekend mogen maken van de challenge 'Meer eten uit de regio'. Samen met de provincies Noord-Holland en Flevoland werken wij hard om een robuust regionaal voedselsysteem te realiseren.
Verse melk direct van familieboerderij Rotgans in Hippolytushoef. De boerderij is gelegen op het voormalig Waddeneiland Wieringen. Hier maakt boer Reijer heerlijke en ambachtelijke Wieringerweide-zuivel. Klik hier als je alles wilt weten over deze ultra korte keten