Koplopers in de korte voedselketen bundelen krachten in Korte Keten
Collectief Nederland, om gezamenlijk de afzet van regionale producten
fors te vergroten.
De stedelijke gebieden van Europa staan voor grote uitdagingen met betrekking tot de beschikbaarheid en consumptie van gezond, betaalbaar, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel. Dergelijke uitdagingen komen samen in lokale voedselomgevingen, maar worden vaak verwaarloosd door de stedelijke planning.
Op 8 december vond de derde Voedsel Verbindt Live plaats van dit jaar. Gezond eten is Gezond leven. De inspiratiesessie, mede georganiseerd door de thematrekkers Erna Steenhuis en Annette de Vries , kende drie 3 sprekers, 2 pitches, en een interessante discussie. Klik hier om het event terug te kijken.
Voedsel Verbindt LIVE: Gezond eten is gezond leven
Het realiseren van een duurzaam voedselsysteem is de missie van Voedsel Verbindt. En natuurlijk moet dat ook gezond zijn. Maar hoe krijgen we de maatschappij daarin mee? Is jong geleerd, oud gedaan de sleutel? En wat als de voedselomgeving ons tot hele andere keuzes verleidt? Zeker in deze tijd van groeiende inkomens- en gezondheidsverschillen is dit een maatschappelijke opgave voor ons allemaal; hoe gaan we gezonder eten? Klik hier om je direct aan te melden.
SAMEN GAAN WE VOOR EEN DUURZAAM, REGIONAAL, CIRCULAIR VOEDSELSYSTEEM
Maandag 21 november is het zo ver: de Boerenjongens Challenge, zes chefs gaan de strijd met elkaar aan in onze Kookstudio in Oostzaan. We dagen de chef-koks uit om een gerecht te maken waarvan de producten niet meer dan 500 km hebben afgelegd. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Voedsel Verbindt, samen gaan we voor een duurzaam, regionaal en circulair voedselsysteem!
VHC Jongens maakt het verschil.
De SFYN Academie is een voedingsbodem voor nieuwe samenwerkingen, kennis en visie op de toekomst van ons voedsel. Gedurende een interdisciplinair programma van zes maanden leren deelnemers elkaar en het voedselsysteem kennen. Deze reis leidt hen naar diverse plekken door heel Nederland (en daarbuiten) om in gesprek te gaan met verschillende wetenschappers, ervaren mensen uit de voedsel wereld en inspirerende ondernemers.