🛒 Noord-Holland in de supermarkt: van land naar winkelwagentje! 🛒
Heb je weleens een supermarkt in gelopen en gedacht: "Leuk hoor, die Boontjes uit Kenia, pompoenpitten uit China of Camembert uit Normandië, maar waar zijn mijn Noord-Hollandse groenten van de boer om de hoek?" 🤨
Ondernemers in de agrifoodsector met een innovatief idee, product of dienst kunnen zich nu aanmelden voor de tiende editie van het Business Innovation Program Food. Dit programma helpt startups en innovatieve MKB’ers bij het ontwikkelen van een sterke marktstrategie en een schaalbaar businessmodel.
Sharon de Miranda kookt als trotse Nederlander met een multiculturele achtergrond het menu van de toekomst met lokale ingrediënten. Elk seizoen deelt ze een recept met ons waarbij een seizoensgroente wordt uitgelicht. Met deze keer: witlof! Kook je mee?
Sharon de Miranda kookt als trotste Nederlander met een multiculturele achtergrond het menu van de toekomst met lokale ingrediënten. Het pompoen seizoen is inmiddels begonnen! Een paar jaar geleden wisten veel mensen nog niet wat ze met een pompoen aan moesten. Nu zie je hem steeds vaker terug in recepten, van soep tot ovenschotels. Heb jij het al geprobeerd? Anders is dit gevulde pompoentje een aanrader!
Ruimte voor het voedsellandschap
Op donderdag 28 november organiseert Voedsel Verbindt opnieuw een netwerkbijeenkomst met dit keer het thema “Ruimte voor het voedsellandschap”.
Als er één onderwerp is wat agrariërs raakt, is het wel mest. De strengere mestregels van minister Femke Wiersma houden veel boeren bezig. Tijdens Hoe maak je van mest een goudmijn? gaan we dieper in op de mogelijkheden van mestverwerking in de landbouw. Jan Doerr, Irene Kramer en Joost van der Kroon geven ieder hun kijk op het onderwerp. Gedeputeerde Jelle Beemsterboer blikt terug op de avond.